BLAUD Bookmarks – week 40

BLAUD Bookmarks – week 40

Bloomberg 
The Big Hack: How China Used a Tiny Chip to Infiltrate U.S. Companies
Het is mij het hack-weekje wel zeg! Laten we beginnen met geïmplanteerde chips van Chinese makelij in apparatuur van, naar verluid, Amazon, de Amerikaanse Defensie en andere organisaties. De chips moesten een data-achterdeur openzetten naar de Chinese autoriteiten. Als dit echt gelukt is (het zier er naar uit dat dit 3 jaar lang het geval is), dan is dat een technisch en organisatorisch hoogstandje.

Defensie.nl 
MIVD verstoort Russische cyberoperatie bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens
Hoe vernuftig de hierboven genoemde Chinese hack, zo onhandig gingen de Russen deze week te werk in Den Haag. Konden ze nou echt niets beters verzinnen dan in een auto voor de deur van OPCW proberen op het WiFi netwerk te komen? Daar bovenop lieten ze ook nog een declaratiebonnetje slingeren met het adres van de Russische geheime dienst. Je zou haast zeggen dat ze het expres doen!

iCulture 
Tien jaar na eerste versie: NOS Teletekst-app vernieuwd
Dit is een persoonlijke trip down memory lane voor BLAUD. Meer dan 10 jaar geleden waren wij al zeer succesvol met de Teletekst app voor Blackberry. Nog voor de introductie van de iPhone in Nederland werden we benaderd om deze app te porteren naar iOS. Dus de lancering werkte alleen op jailbroken iPhones uit het grijze import circuit. Mooie tijden!

Human Benchmark 
How powerful is your brain?
Vergeleken met machines zijn (op bepaalde terreinen) mensen maar onhandige en langzame apparaten.
Test jezelf!

The Verge 
What we still don’t know about the Facebook breach
Het grootste datalek ooit? De 50 miljoen access tokens die deze week van Facebook zijn gestolen. Dit is een groter probleem dan ‘slechts’ 50 miljoen toegangen tot Facebook. Veel ‘Facebookers’ maken gebruik van de handige Single Sign On techniek waarmee je ook op andere services en website kunt inloggen. Bezint voor je aan een Identity Access Broker begint…

Apple
Apple and Salesforce bring together the best devices for business and the world’s #1 CRM
De twee Amerikaanse powerhouses zijn nog wat dichter tegen elkaar aan gaan schurken. Dit resulteert in heel nieuwe manieren om met gortdroge CRM data je salesteam te pleasen. Bijvoorbeeld door Siri jouw daily briefing voor te lezen. Een mooi voorbeeld van effectieve conversational UX.

Business Insider 
If you have an Android phone, Microsoft just made Windows 10 your new best friend
Apple fanboys kennen al het fenomeen dat de MacBook en de iPhone geheel naadloos (vie de twee bijbehorende operating systems) met elkaar samenwerken. Een fotootje van je telefoon af plukken om in een Powerpoint te verwerken is daarmee peanuts. Microsoft heeft voor Windows 10 in combinatie met Android vergelijkbare functionaliteit ontwikkeld. De hiervoor benodigde app heet My Phone.

LightReading 
Microsoft Secures IoT ‘Dark Matter’
Internet Of Things en standaardisatie gaat vooralsnog slecht samen. De apparaten die aan het internet worden verbonden draaien op kleine uitgeklede operating systems. Nadenken over beveiliging, remote beheer is nog vaak een ondergeschoven kindje bij dit soort apparatuur. Microsoft komt met een oplossing!

Inc.com 
Why Are All Apple Products Photographed at 9:41 a.m.? An Apple Insider Reveals the Answer
Het was ons eigenlijk nog niet opgevallen maar de vraag is dus waarom 09:41 altijd de actuele tijd is op foto’s van Apple producten. Bij foto’s van analoge horloges is dit, vanwege de visuele balans, overigens vaak tien over tien. Het heeft alles te maken met timing tijdens productlanceringen.

Inc.com 
What Listening to Music at Work Does to Your Brain (It’s Pretty Amazing)
De gemiddelde kantoortuin is er tegenwoordig mee bezaaid: werknemers met koptelefoons op. Niet erg sociaal en ondersteunend aan de collegiale interactie maar wel zo lekker als je in je muzikale cocon lekker wil doorwerken. Of dit laatste echt wel zo goed combineert lees je in dit artikel.

deVolkskrant 
‘Regering moet veel meer investeren in kunstmatige intelligentie’
Tijd voor een nationale AI-agenda, aldus universiteitshoogleraar AI en informatieverwerking Maarten de Rijke. De bekende  grootbedrijven zoals Google, Amazon, Microsoft, Baidu, Alibaba en nog vele vele anderen zijn allemaal niet van Nederlandse bodem. In de landen om ons heen investeren de overheden in AI kennis. Nederland loopt dus flink achter als het gaat om AI.