BLAUD Bookmarks – week 39

BLAUD Bookmarks – week 39

Channel Connect 
CBS: Bijna de helft mobiele telefoons is slecht beveiligd
De bewustwording over cybersecurity heeft bij het gros van de smartphone gebruikers nog wel wat aandacht nodig als je de cijfers van het CBS leest. Zou dit ook zo zijn in het bedrijfsleven? Wij vrezen het ergste…

thenextweb 
How a coding error made 293 Subaru SUVs unusable
Vroeger kwam je auto gewoon stil te staan vanwege een lekke band, een verstopte brandstofleiding en meer van dat soort mechanische ongemakken. Het smart maken van auto’s is bij de fabrikanten momenteel top prioriteit. Daarmee sluipen de eerste fatale bugs (en niet die tegen de voorruit) ook in hun producten.

IDC 
Global Spending on Mobility Solutions Forecast to Reach $1.8 Trillion in 2022, According to New IDC Spending Guide
Our future is so bright, I gotta wear shades ;-). Mobiele technologie wordt steeds meer een standaard onderdeel van ons privé én zakelijke leven. Dit laatste zien wij vooral in beroepsgroepen die voorheen werden uitgerust met een ‘feature phone’, een telefoon waar je alleen mee kunt bellen. Denk aan de thuiszorg. Door de regeldruk wordt de werkwijze van de verpleegster meer en meer digitaal en dat heeft direct invloed op dit bestedingscijfer.

FastCompany 
Exclusive: Microsoft aims for the holy grail—video conferencing that actually works
Eerlijk zeggen: hoe vaak start bij jou een video/conference call op tijd zonder technische haperingen? Ondanks alle mooie hardware en snelle verbindingen is de gebruikservaring lachwekkend slecht. Microsoft gaat het oplossen met Microsoft Teams! Yes!

Business Insider 
Honeywell’s ‘smart’ thermostats had a big server outage and a key feature stopped working entirely 
Soms maak je jezelf iets té afhankelijk van apps en IoT oplossingen. Bij Honeywell ging ergens in de technologieketen van hun slimme thermostaten iets fout. Gebruikers konden dagen lang hun temperatuur niet meer instellen via een app. De oplossing was natuurlijk simpel: even handmatig de thermostaat instellen. Maar die optie hadden veel gebruikers al niet meer door…

Engadget
Android at 10: Google’s mobile OS has come a long way
Android is jarig! Google dook 10 jaar geleden in de markt van mobile operating systems en smartphones. De grootste concurrenten van toen sleutelden driftig aan Symbian (Nokia), Windows Mobile (Microsoft) BlackBerry en iOS (Apple). In die 10 jaar zijn ze uitgegroeid tot absolute grootmacht in het aansturen van smartphones en tablets.

De Ondernemer 
Waarom de AVG het mkb opnieuw hard gaat raken
De BV Nederland is nog aan het uitpuffen van de recente AVG implementatie (of is daar zelfs nog niet aan toe gekomen) en de volgende verordening staat al weer voor de deur. De ePrivacy verordening is bedoeld om de vertrouwelijkheid van digitale communicatie beter te beschermen. Het bevat regels voor het gebruik van e-mail, telemarketing, cookies en andere vormen van elektronische communicatie zoals WhatsApp en Skype. Wellicht is pas op de plaats een goed idee?

KNACK 
‘Het volledig uit elkaar houden van werk en privé is onmogelijk geworden’
Permanente bereikbaarheid is vandaag een wezenlijk productiviteitsprobleem op de werkvloer. Volgens het World Economic Forum staan we op de drempel van een technologische revolutie die ons leven, ons werk en onze relaties met elkaar zullen veranderen. Vandaag zijn we deze aardverschuiving al volop aan het meemaken.

Microsoft 
What’s new in Microsoft Intune
De wereld van Software As A Service (SAAS) en cloud bieden de perfecte mogelijkheid om continu technologische verbeteringen en functionele vernieuwingen aan je eindgebruiker te bieden. Een mooi getuigschrift hiervan is de What’s new in Microsoft Intune pagina. Bijna wekelijks publiceert Microsoft kleine en grote aanpassingen in dit product.

Chatbot Magazine 
Bots, Chat, Voice, Zero UI, and the future of Mobile Apps
De kwaliteit van spraakherkenning en conversational interaction wordt ondertussen zo goed dat wij als app bedenkers moeten nadenken hoe we deze technologie inzetten om apps verder te verbeteren.

9to5Mac 
macOS Mojave: Hands-on with 20+ new changes and features
Apple heeft weer hard gewerkt aan het polijsten van het macOS operating system. Veel spectaculaire visuele verbeteringen zijn in de nieuwste versie (a.k.a Mojave) doorgevoerd zoals Dark Mode en Dynamic Desktop. Ook nieuwe functionaliteit komt mee in deze nieuwe release zoals een News app, een Stocks App, Voice Memo recorder etc. etc. Een handige video laat je in 17 minuten het allemaal zien.