BLAUD Bookmarks – week 38

BLAUD Bookmarks – week 38

VICE.com 
They Got ‘Everything’: Inside a Demo of NSO Group’s Powerful iPhone Malware
De 600 medewerkers van de NSO Group ontwikkelen cyber-spionage tools die heel erg in trek zijn bij diverse overheden in de wereld. Met de wetenschap van niet meer dan een telefoonnummer schijnt een iPhone te hacken te zijn…

World Economic Forum 
These 11 innovations will tackle the causes of ocean plastic pollution, not just the symptoms
De Nederlandse Bojan Slat en zijn ‘The Ocean Cleanup’ organisatie zet zich actief in om plastic de wereld (en met name de oceaan) uit te krijgen. Een prima voorbeeld van sympthoombestrijding. Maar hoe voorkom je vervuiling door plastic? Circular Design is wellicht het antwoord.

TechWorld.com 
What is Li-Fi? Everything you need to know
Onze bandbreedte honger zal zonder twijfel blijven toenemen. 8K video, nog meer streaming diensten en IoT zal hieraan bijdragen. Li-Fi (Light Fidelity) is een technologie om via licht gegevens te communiceren. Wellicht zijn je LED lampen binnenkort wel je netwerk access points.

DigitalTrends.com 
Robots are going to steal 75 million jobs by 2025 — but there’s no need to panic
Momenteel voeren wij 71% van onze taken (als persoon) uit, de rest automatiseren en robotiseren wij. Het zou zomaar kunnen dat   de komende 20 jaar deze verhouding sterk zal verschuiven. Volgens het World Economic Forum is er geen reden tot paniek, er komen alleen maar meer banen bij!

Rolling Stone 
CDs Are Dying Three Times as Fast as Vinyl Is Growing
Hoe lang geleden heeft u nog een CD in een apparaat gestopt? Waarschijnlijk heb je al meer dan 8 jaar geen CD-speler meer in je laptop. Vinyl daarentegen is nog steeds met een opmars bezig. Alleen al in een klein stadje als Gouda heb je 3 speciaalzaken.

Venturebeat
IBM announces cloud service to help businesses detect and mitigate AI bias
Kan je met behulp van Artificial Intelligence wel fair and balanced beslissingen nemen? Worden gezichten of spraak van alle bevolkingsgroepen wel correct herkend? IBM heeft een oplossing ontwikkeld om dit probleem te tackelen. De vraag is natuurlijk of de AI en machine learning achter deze oplossing geen biased decisions maakt.

BeveiligingsWereld 
Helft Nederlandse bedrijven zorgen over eigen cybersecurity
62% van de ICT beslissers (uit een onderzoeksgroep van 459) denkt niet dat ze een cyberaanval kunnen voorkomen. Zijn ze dan wel voorbereid op het herstel na een aanval? Waarschijnlijk niet.

CNET.com 
With the iPhone XR and XS Max, the small phone is officially dead
Vroeger was het erg cool om een zo compact mogelijke telefoon te hebben. Een premium phone was toen klein en licht. De BlackBerry form-factor is ook (zo goed als) verleden tijd. De huidige ‘look & feel’ van de smartphone bestaat vooral uit veel pixel-oppervlak met zo weinig mogelijk ‘bezels’.

Bleeping Computer 
Database with 11 Million Email Records Exposed
Een database met 11.000.000 persoonsgegevens is ‘in het wild’ gevonden op het internet en niemand weet we de eigenaar ervan is.

Business Insider 
Google is fighting a big, messy battle over whether expanding the ‘right to be forgotten’ amounts to censorship
In Europa kennen we met de AVG (GDPR) het recht om vergeten te worden. Als persoon kan je eisen dat je gegevens (zonder doelbinding) worden verwijderd uit informatiesystemen van bedrijven. Google ziet dat toch wat anders. Die wil je persoonsgegevens niet meer zichtbaar maken in Europa. Wat andere organisaties buiten Europa ermee kan is niet heel erg duidelijk.