BLAUD Bookmarks – week 37

BLAUD Bookmarks – week 37

NU.nl 
Twee derde van alle e-mails is onveilig
e-mail is nog steeds de belangrijkste ‘cyber attack vector’ voor bedrijven. Waarom? Het is goedkoop, makkelijk en de zwakste schakel is over het algemeen de mens.

FastCompany 
Forget the new iPhones: Apple’s best product is now privacy
De apparaten die wij dagelijks gebruiken is voor wat betreft privacy issues een wonderlijk apparaat. Als iemand 40 jaar geleden aan een spion had verteld dat heel de westerse wereld telkens weer in de rij staat om honderden euro’s uit te geven aan een apparaat dat de meest gevoelige informatie bevat, precies weet waar je bent en ook nog beeld- en geluidsopnamen kan maken zou hij/zij je niet geloven. Apple ziet daarom de morele noodzaak en het commerciële voordeel in privacy als USP.

Veilig Verkeer Nederland 
MONO: Ongestoord onderweg
Je hebt twee keer zoveel kans op ongelukken als je in het verkeer gebruik maakt van je smartphone. Veilig Verkeer Nederland komt met het MONO initiatief met handige tips.

BlackBerry 
BlackBerry to Spark Ultra-Secure Hyperconnectivity with New EoT Platform
Huh? BlackBerry? Bestaat dat nog? Jazeker! Alleen niet meer primair als smartphone fabrikant maar als software en services bedrijf.  De pijlen zijn gericht op Enterprise Of Things en het slim verbinden van workflow, workforce en workplace. Over IoT gesproken: BlackBerry software zit al in meer dan 120 miljoen auto’s…

SMSGlobal 
30 Mobile Statistics of 2018 to Inspire Your Business Marketing
Mobile website traffic has risen again and now accounts for 52.2% of all online traffic worldwide en 29 andere leuke weetjes over mobile en marketing.

The Verge
What the Apple Watch’s FDA clearance actually means
12 september 2018 introduceerde Apple haar nieuwe Apple Watches. Dit nieuwe slimme horloge kan een elektrocardiogram maken waarmee je hartslag geanalyseerd kan worden. Hiermee stapt Apple in de wereld van de gezondheidszorg. Sterker nog, de Amerikaanse Food & Drug Administration heeft een ‘clearance’ afgegeven voor deze functie waarmee het een officieel medisch apparaat is geworden.

FD.nl 
‘We worden héél snel héél groot, of we gaan spectaculair ten onder’
Primephonic moet de Spotify van de klassieke muziek worden. Mooi verhaal hoe zo’n initiatief ontstaat. Na vier weken in de Nederlandse Appstore zijn er 1500 proefabonnees. Daarvan heeft ruim 20% dat omgezet in een definitief abonnement.

New York Times 
Making the Most of Your Technology During Hurricane Florence
Het is weer hurricane season. Vandaag stormt Florence op de Amerikaanse Oostkust af. Op welke manier moet je jouw apparatuur en data beveiligen tegen al dit natuurgeweld en op welke manier kan je deze technologie juist nuttig inzetten?