BLAUD Bookmarks – week 36

BLAUD Bookmarks – week 36

thisisinsider.com 
Meet the little-known group inside of Google that’s fighting terrorists and trolls all across the web
Google begrijpt dat de wereld op het internet ook zijn duistere kanten kent. Daarbij kan de techniek en services van Google helaas ongewild ook een ondersteunende rol spelen. Om dit tegen te gaan heeft Google een team samengesteld om trolls en terroristen op te sporen en tegen te werken.

MIT Technology review 
Inspecting Algorithms for Bias
Steeds meer processen en beslissingen worden genomen door middel van Artificial Intelligence (AI). Het beoordelen van hypotheekaanvragen en het uitvoeren van juridische toetsing, het kan allemaal zonder tussenkomst van ‘biologische hersenen’. Hoe zorg je er dan eigenlijk voor dat een AI algoritme niet discrimineert?

TheVerge 
Apple Watch remains best-selling wearable with 4.7 million shipments last quarter
De horlogemarkt staat al een tijdje op zijn kop met de komst van de Apple Watch. Apple verkoopt meer horloges dan pure play horlogemerken als Rolex en Omega. De verwachting is dat volgende week er een nieuwe generatie Apple Watches wordt geïntroduceerd. Apple staat niet alleen in de smartwatch markt, ook Samsung en het Chinese Xiaomi willen ook hun aandeel pakken.

Medium
The most important 20 seconds of your mobile app onboarding
Binnen 20 seconden bepaalt een gebruiker of een app een top of een flop is. Het is dus noodzakelijk dat iedere app-ontwikkelaar zich de kunst van het user onboarden eigen maakt. 5 tips om de beste eerste indruk te maken op de mobiele eindgebruiker.

Wired
HOW GOOGLE CHROME SPENT A DECADE MAKING THE WEB MORE SECURE
Google Chrome is onlangs 10 jaar oud geworden! Google Chrome is op Windows en Apple computers de meest populaire browser en eigenlijk staat niemand erbij stil dat Google hiermee een belangrijke verantwoordelijkheid neemt in de online veiligheid van vele miljoenen internetters? Wist je bijvoorbeeld dat iedere ‘tab’ een afzonderlijke sandbox is waarbinnen de webpagina leeft?

Erik de Jong van Work21 op LinkedIn
Design Thinking of Design Doing?
Design Thinking is een methodiek om je gedachten te ordenen en uiteindelijk te vertalen in een goed ontwerp voor (online) producten en diensten. Daarbij denk je al snel aan extern processen en customer journeys. Waarom zou je design thinking niet inzetten voor het verbeteren van de processen waar je medewerkers en collega’s mee te maken hebben?!

Engadget 
Who controls your data? We requested our personal information from dozens of companies. Here’s what they gave us — and what they didn’t.
Waarschuwing: dit is een lang artikel en je wordt er alleen maar heel erg onrustig van. Sinds 25 mei 2018 handhaaft (als het goed is) de overheid de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming. 9 reporters van Engadget hebben voor en na deze datum gegevens opgevraagd bij meer dan 30 populaire tech-bedrijven. Een verslag…

Roland Hameeteman van e-office 
Nederland Gidsland: de ontdekkingsreis
“Het voelt ook een beetje als de digitale versie van Columbus. We zijn samen opweg naar een nieuw te ontdekken digitaal continent. En dat continent gaan we samen inrichten met een nieuwe overheid, nieuw zorgstelsel, moderne voedselvoorziening, nieuwe energievoorziening, andere vervoersoplossingen en met een bevolking die haar leven lang blijft leren.”

Tweakers.net 
Google begint keurmerk voor stevige smartphones die vijf jaar updates krijgen
Wat is eigenlijk de gemiddelde ‘houdbaarheid’ van een smartphone? 2 jaar? 3 jaar? Als je in de telecomwinkels kijkt krijg je het gevoel dat je verse telefoon nú alweer aan vervanging toe is. De ‘bouwvakkerstelefoon’ (draaiend op Android) is een niche die gewoon 5 jaar lang Android updates krijgt. Beter!

9to5mac
HomeKit Weekly: is a series focused on smart home accessories, automation tips and tricks, and everything to do with Apple’s smart home framework.
Smart homes en domotica… Is dat nou het terrein van de über nerds? Niets is minder waar, ook Apple richt zich zeer actief op die markt en brengt de start home dicht bij huis met het Homekit framework. Voordat je meteen in het diepe duikt: check nog even onderstaande clipje.