BLAUD Bookmarks – week 35

BLAUD Bookmarks – week 35

De Standaard 
Geen e-mails na het werk: ‘Constant bereikbaar zijn is een fel onderschat probleem’
Bij Lidl ontvang je na zes uur ’s avonds geen zakelijke mail meer en bij de KBC bank hebben medewerkers het recht op ‘deconnectie‘. Zijn we doorgeschoten met het nieuwe werken of is de medewerker niet in staat zijn eigen work-life balance te managen?

The Verge 
A screen in your trackpad is more useful than you think
Voor fabrikanten van laptops, smartphone en tablets is het steeds lastiger om je te onderscheiden. Zeker met operating systems (Android en Windows) die je concurrent ook gebruikt. Asus stopt daarom nóg maar een beeldscherm in de laptop.

Lookout
Lookout discovers phishing site targeting DNC
Social engineering (ofwel iemand ertoe bewegen iets onhandigs te doen) is de meest voorkomende manier om iemand geld of gegevens afhandig te maken. Hoe? Gewoon een interessant berichtje te sturen (gratis Efteling kaartjes? Klik hier!) is vaak voldoende. Tegenwoordig doen de hackers dat niet meer alleen via de email. Whatsapp, Facebook, Instagram zijn zeker net zo nuttig voor de kwaadwillenden.

Computable
Tech-land Estland aast op Nederlandse ict’ers
De meeste Nederlandse ICT bedrijven ontvangen meerdere keren per dag outsourcingsvoorstellen vanuit Oost Europa en Azie. Veel programmeurs voor weinig… Estlandse bedrijven draaien het om, die zoeken juist ICT specialisten uit West Europa want met slechts 1.3 miljoen inwoners weten ze nu al dat in 2020 ze 37.000 ICT specialisten tekort komen.

The Verge
I TRIED MAGIC LEAP AND SAW A FLAWED GLIMPSE OF MIXED REALITY’S AMAZING POTENTIAL
Het blijft lastig, goede smartglasses in de markt zetten. De Google Glass was geen succes, Microsoft Hololens trekt nog geen volle zalen en nu introduceert Magic Leap zijn eerste hardware. Hebben we 4 jaar later en 2.3 miljard dollar verder nu wel een bruikbaar product?

Security.nl
Juridische vraag: Heb ik recht op inzage in camerabeelden die de diefstal van mijn motor in beeld brengen?
Steeds vaker hangen we camera’s in en om onze (kantoor)panden. De beelden van een inbreker of een dief zijn echter wel hún persoonsgegevens. De winkeleigenaar of eigenaar van gestolen auto heeft vanwege de privacy wetgeving het nakijken of is er toch nog een mogelijkheid om de camerabeelden in te zetten?

e-office
whitepaper Artificial Intelligence & de kracht van mensen: een tussenstand
Senior consultant Bastiaan Boerkamp geeft op basis van een aantal artikelen en onderzoeken, én eigen AI-praktijk een overzicht van waar Artificial Intelligence nu staat. Hij bespreekt de indeling die in een recent artikel in Harvard Business Review werd benoemd en de stappen die een organisatie kunnen helpen om AI succesvol in te zetten.

NU.nl
Minder dan helft Nederlanders wil een slim huis
Begin jaren negentig stond de gemiddelde Nederlander nog sceptisch tegenover de mobiele telefoon. Inmiddels is deze niet meer weg te denken. Onderzoek geeft aan dat de Nederlanders nog niet warm lopen voor een smart home. Hoe snel zal dit beeld veranderen?

HRZone/Work21
Ontvang je veel vragen? Dat hoeft niet meer te (chat)botsen met je agenda!
Lotte Wendling van Work21 blogt op HRZone.nl chatbots en artificial intelligence je helpt je tijd en werk beter te structureren. Wat zijn de mogelijkheden en is het moeilijk om zelf een chatbot te maken? Lees hier de antwoorden.