Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

MWC2017 news: BlackBerry KeyOne

Auteur
Thierry Lammers
Datum
februari 26, 2017

In mijn nabije omgeving, ongetwijfeld beïnvloed door de vele BlackBerry projecten die wij hebben gedaan, komt het onderwerp ‘BlackBerry’ uiteraard regelmatig op tafel. Bestaat dat nog? Wat doen ze tegenwoordig? Weet je nog dat toetsenbordje? Dat soort vragen komen dan opborrelen. BlackBerry noemt zich en is tegenwoordig een software en diensten bedrijf. Enterprise Mobility Management techniek zat al als hoofdbestanddeel in de BlackBerry oplossing en deze is al enige tijd terug uitgebreid met compatibiliteit met iOS en Android.

Het miniscule aandeel in de smartphone wereld was de aanleiding voor BlackBerry om te stoppen met de fabricage van hardware en dit te outsourcen naar derden. Tegenwoordig is dat pad ook verlaten en kunnen hardware fabrikanten onder licentie het label ‘BlackBerry’ gebruiken. Hierdoor krijgen ze ook toegang tot diverse door BlackBerry ontwikkelde Android applicaties die zich richten op zakelijk gebruik en beveiliging. Uiteraard is integratie met BlackBerry Unified Endpoint Management (UEM).

Voor de mensen die back to the future willen naar smartphones met keyboards. The wait is over. De hardware specs zijn niet spectaculair maar zeker niet slecht en zoals het hoort op een zakelijk toestel is er aandacht geschonken aan lange accuduur. Het toetsenbord heeft overigens een tweede functie. Net als op de BlackBerry Passport kan je over het toetsenbord heen swipen, soms is dat handig als je snel door een pagina wilt scrollen. In combinatie met Android 7.1 ziet het er voor $ 549,- uit als een aantrekkelijke package voor personen die veel mail vanaf hun device willen wegduimen.

bb_keyone

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->