Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

BlackBerry DTEK50 review

Auteur
Thierry Lammers
Datum
september 21, 2016

BLAUD heeft een lange historie met BlackBerry. De focus van BlackBerry ligt momenteel voornamelijk op software en services maar voor een specifiek hoekje van de markt worden nog steeds toestellen ontwikkeld. De recent uitgebrachte BlackBerry DTEK50 is zo’n toestel en wij hebben hem voor u aan de tand gevoeld.

Algemeen

De BlackBerry DTEK50 is een volledig touchscreen Android 6.0 Smartphone.  Het door BlackBerry als middenklasse gepositioneerde toestel heeft een standaard Android userinterface met een paar extra BlackBerry Apps, zoals DTEK en de uit BlackBerry 10 OS bekende BlackBerry HUB.

De BlackBerry Android Smartphones worden beschouwd als de meest veilige Android Smartphone. Dit komt niet alleen door de extra beveiliging die in Android is aangebracht maar ook al op hardware niveau.

De BlackBerry DTEK50 ziet er goed afgewerkt uit en ligt lekker in de hand. De uitstraling het toestel is goed en heeft een kwalitatieve uitstraling voor deze prijsklasse.

blackberry-dtek-appVeiligheid boven alles.

BlackBerry is een begrip als het om veilige toestellen gaat. Net zoals eerdere BlackBerry-toestellen is ook de BlackBerry DTEK50 een zeer veilige Smartphone. De BlackBerry Smartphones (nu de PRIV en de DTEK50) zijn de veiligste Android Smartphones. Ze zijn daarom zeer geschikt als zakelijke smartphone. De veiligheid wordt door een aantal zaken bereikt, waarvan een aantal specifiek ontwikkeld zijn door BlackBerry. Beveiliging van smartphones leunt voor een belangrijk deel op het tijdig en regelmatig uitbrengen van security patches en updates. De Android updates komen direct beschikbaar wanneer deze worden vrijgegeven door Google en zijn hiermee vaak eerder beschikbaar dan bijvoorbeeld bij Samsung, Sony en LG. De beveiligingsapp van BlackBerry, die overigens ook DTEK heet, laat in een handig overzicht zien hoe veilig je Smartphone is. Dit op gebied van Apps en instellingen. Je wordt meteen op de hoogte gesteld wanneer een app toegang vraagt tot je contacten of locatie, of foto’s of video’s maakt zonder dat je het weet. DTEK maakt standaard deel uit van de Android BlackBerry, en daar zijn geen extra kosten voor. Niet alleen op het niveau van software heeft BlackBerry aandacht besteedt aan beveiliging, ook in de hardware worden extra beveiligingen doorgevoerd om hacking te kunnen detecteren.

Android for Work

De BlackBerry DTEK50 is een Android for Work Smartphone. Met Android for Work kan een privé en werk gedeelte op de Smartphone worden beschikbaar gesteld met een Mobile Device Management (MDM) oplossing die dit ondersteunt. Dat kan de eigen BlackBerry Enterprise Server zijn, maar ook een andere MDM-oplossing zoals MobileIron. Hiermee is het een ideale Smartphone voor gereguleerd zakelijk gebruik binnen de ‘container’ én tegelijk vrijere mogelijkheden voor privégebruik buiten de container.

originalHandige BlackBerry Apps

Natuurlijk wordt de BlackBerry DTEK50 ook uitgerust met de handige BlackBerry HUB (alle berichten in één centrale plaats), BBM (BlackBerry Messenger) en de intelligente kalender. De BlackBerry taken en noties. Passwords kunnen als vanouds veilig bewaard worden in BlackBerry Password Keeper. Het handige BlackBerry Device Search. Informatie van andere Smartphones kan worden overgezet met BlackBerry Content Transfer.

Specificaties

De BlackBerry DTEK50 heeft een 5,2” kras bestendig scherm, een 13MP auto-focus camera en 8MP camera aan de voorkant.  Ondersteunt een microSD kaart tot 2TB. Het intelligente (scherm) toetsenbord. Een sneltoets aan de zijkant, waar een functie aan toegekend kan worden. De Smartphone is mooi afgewerkt met de afmetingen 147mm hoog, 72,5mm breed en 7,5mm dik. Het gewicht is 135gram.

Bent u geïnteresseerd om dit toestel uit te rollen in uw organisatie? Neem dan contact met ons op!

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->