Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

BlackBerry concentreert zich op security software

Auteur
Thierry Lammers
Datum
september 29, 2016

originalBij de presentatie van de kwartaalcijfers op 28 september j.l. heeft BlackBerry CEO John Chen aangegeven dat BlackBerry (zoals al wel een beetje verwacht) zal stoppen met het zelf ontwikkelen van smartphones.In plaats daarvan zal het andere bedrijven de mogelijkheid geven smartphones in licentie onder de naam BlackBerry op de markt te brengen. In feite zijn de DTEK50 en de DTEK60 die binnenkort op de markt komt, daar al een voorbeeld van.

De eerste samenwerking in dit verband is de joint venture met een dochterbedrijf van Telkomsel, één van de grooste telecom operators in Indonesië. BB Merah Putih kan haar nieuwe devices voorzien van zaken als BlackBerry for Android secure software en de BlackBerry Hub.

BlackBerry zelf zal zijn focus nog meer leggen op het verder ontwikkelen van het BlackBerry platform en op het ontwikelen van state-of-the-art security software voor devices en de “enterprise of things” zoals BlackBerry zelf aangeeft. Deze nieuwe koers is door de markt goed ontvangen: het aandeel BlackBerry steeg op de Nasdaq met 5,71%.

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->