Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Apple WWDC: de top 10 killer features van iOS10

Auteur
Thierry Lammers
Datum
juni 14, 2016

screen-shot-2016-06-13-at-3-14-24-pmiOS10 is gisteren tijdens Apple’s World Wide Developer Conference (WWDC) geannonceerd. Geen tijd gehad om de livestreams te volgen?

Hierbij de 10 meest opvallende functies in iOS10 die later dit jaar beschikbaar komen:

  1. Een nieuw Lock screen. Één van de nieuwe features is de mogelijkheid voor ontwikkelaars om apps te maken die vanaf het lock screen interactie kunnen hebben met de gebruiker.
  2. Siri wordt beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars, een mooie stap richting Smart Apps
  3. Quick type, de techniek die invoer suggesties geeft, wordt nog slimmer door middel van Siri.
  4. De Photo app krijgt dezelfde trekjes als Google Photos. Ook bij Apple worden foto’s geanalyseerd en gecategoriseerd op basis van herkenning van gezichten, objecten en locaties. De functie Memories maakt een film of slideshow van een groep foto’s. Dit hebben we ook al gezien in Google Photos.
  5. De Maps app wordt uitgebreid met live verkeersinformatie. Maps wordt ook toegankelijk voor ontwikkelaars; Apple zelf maakt hier al gebruik van door bijvoorbeeld restaurants te tonen wanneer het tijd is voor het diner.
  6. Apple Music heeft een volledig nieuwe user interface gekregen. Ook een discovery tab is nieuw, deze functie laat je kennismaken met nieuwe muziek op basis van jouw smaak.
  7. Ook de News app user interface is volledig vernieuwd.
  8. Een volledig nieuwe app is de Home app. Hiermee treedt Apple in de wereld van domotica en kunnen bijvoorbeeld verwarming, verlichting en gordijnen worden aangestuurd (via Homekit).
  9. De Phone app krijgt twee hele belangrijke opties. Voicemails worden nu ook volledig als tekst getoond in de app. Je hoeft dus niet meer je voicemail box te bellen, met Voice 2 Text techniek ontvang je het bericht leesbaar op je scherm. Tevens komt er integratie voor VoIP.
  10. De Messages app wordt veel rijker met foto’s, muziek handwriting etc etc.

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->