AppConfig Community gaat helpen in Enterprise Mobility

Auteur
Thierry Lammers
Datum
februari 23, 2016

appconfig-community-46819c2396fc8e139ccd5eb760518470Dé standaard, hadden we die maar in ICT land. Zou een hoop gedoe schelen. Helaas doorkruist een standaard meestal commerciële belangen en dan is ‘het samen ergens over eens zijn’ snel weer van tafel.

Toch willen we vandaag een klein lichtpuntje aansnijden: de AppConfig Community is namelijk opgericht. Waarschijnlijk heeft u er niet om gevraagd maar het heeft de potentie om toch waardevol voor u te worden. Bedrijven die wat verder zijn in Enterprise Mobility gaan energiek aan de slag met het bouwen of aankopen van apps. Bij voorkeur opereren deze apps binnen de veilige ‘walled garden’ van je Enterprise Mobility Management (EMM) oplossing. Van EMM oplossingen zijn er nogal wat in de markt. Alleen bij BLAUD voeren we zomaar 5 meer en minder populaire EMM oplossingen (in alfabetische volgorde: BlackBerry, Good Technology, IBM, Microsoft, MobileIron, enkele Samsung varianten). Wat is nu het nadeel van deze EMM-diversiteit voor App developers? Het woud aan Software Development Kits (SDK’s), integratie opties en de verschillen in kwaliteit en mogelijkheden.

De formule hoeveelheid werk = (Aantal Apps * Supported EMM solutions * Operating Systems) * onverwachte dingen geeft een beetje weer hoe blij een BLAUD developer hiermee is.

De AppConfig Community gaat als het goed is hier verandering in aanbrengen. Deze community bestaat onder andere uit AirWatch, IBM, en MobileIron. Hun samenwerking moet leiden tot een generieke manier om Enterprise Apps te integreren in de EMM omgeving. Geen Good, MobileIron en IBM specifieke apps meer doordat je de noodzakelijke rij aan SDK’s moet gebruiken. Gewoon één en dezelfde app kunnen beheren vanuit alle verschillende EMM omgevingen. Dat gaat een hoop coderegels en testwerk schelen zeg! Dat scheelt vast ergens veel tijd en geld!

BLAUD juicht dit initiatief daarom van harte toe! Alle betrokken partijen zijn namelijk hierbij gebaat en dat kan zelfs een commercieel belang niet dwarsbomen (hopen we).

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.

--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->