Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Android Enterprise vanaf 2019 dé standaard voor Android apparaatbeheer.

Auteur
Thierry Lammers
Datum
december 21, 2017

Google heeft eerder deze week aangekondigd dat de huidige API’s (Application Programming Interface) die gebruikt worden voor Mobile Device Management in 2019, met Android 10, niet meer beschikbaar zullen zijn. Deze Device Administrator API’s zijn door Google in Android 2.2 geïmplementeerd en boden op dat moment (in 2010) voldoende mogelijkheden voor het beheren van Android toestellen. Sinds 2010 is niet alleen Android hard doorontwikkeld maar stellen bedrijven ook steeds hogere eisen aan het beveiligen van zakelijke apps en data op mobiele toestellen. Daarmee is het aanbrengen van een degelijke scheiding tussen zakelijke en privé apps en data steeds relevanter geworden, zeker ook met de GDPR/AVG wetgeving in het verschiet.

Google speelt al sinds het uitbrengen van Android 5 (‘Lollipop’) in op deze wens door nieuwe Mobile Device Management API’s toe te voegen onder de noemer Android Enterprise (voorheen Android for Work).

Android Enterprise biedt organisaties de mogelijkheid om toestellen of in ‘work-profile’ te zetten, waarbij het toestel wordt gesplitst in een zakelijk en een privé deel (handig voor privé toestellen die ook zakelijk worden gebruikt), of in ‘device-profile’ te zetten, waarbij het hele toestel een zakelijke container is en de gebruiker het toestel niet voor privé doeleinden kan gebruiken. (Zie dit blog-item van eerder dit jaar voor een uitgebreide beschrijving van Android Enterprise.)

Google heeft gelukkig deze wijziging ruim van tevoren aangekondigd zodat je nú de migratie van de aanwezige Android toestellen kan gaan voorbereiden en kunt gaan testen met Android Enterprise. Zo kan je er voor kiezen om nieuwe Android toestellen nu al in Android Enterprise modus te plaatsen om in 2019 te kijken welke ‘oude’ toestellen er nog gemigreerd moeten worden. Of er kan een project worden geïnitieerd om in 2018 reeds alle toestellen te migreren naar Android Enterprise.

Mocht je vragen hebben over Android Enterprise en de mogelijke migratie-scenario’s, of een demo willen van Android Enterprise, je weet ons te vinden!

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->