MWC 2017 news: Come back kid Nokia

Wordt het een 3 strikes, you’re out of komt Nokia echt serieus terug op de markt? Ze pakken in ieder geval de spotlights op MWC 2017 met een remake van de oer Nokia 3310. Het toestel waarmee je niet veel meer mee kon dan bellen, sms-en en Snake spelen. Daar is met deze nieuwe versie niet veel in veranderd. Er is een camera bij gekomen, een FM-radio, een kleurenscherm en de stand-by tijd is een whopping 1 maand!. Prijskaartje voor deze feature phone: ca. 5 tientjes, toch leuk als je op vakantie eens niet met allemaal social media verstoringen bezig wilt zijn?.


Lees meer
MWC2017 news: Samsung Galaxy Tab S3

Uiteraard kan powerhouse Samsung niet achterblijven in het marketing geweld van Mobile World Congres 2017 en introduceert de Samsung Galaxy Tab S3, het nieuwe tablet flagship device. Samsung kan wel wat positieve aandacht gebruiken na het Note 7 debacle in 2016. De Tab S3 heeft fantastische specs zoals een 9,7 inch AMOLED scherm van 2048 bij 1536 pixels. Ook een fingerprintscanner ontbreekt niet in de home-knop evenals goede camera’s voor en achter (12 vs 5 Megapixel). Wat deze Android 7.0 tablet uniek maakt is de standaard S pen voor een handige invoer via handschrift (Screen Off memo feature) en indrukwekkend geluid via.


Lees meer
Common sense of in de Scrum – aandachtspunten bij softwareprojecten

In AG Connect verscheen onlangs een artikel ‘de schone schijn van Scrum’. Het beschrijft de regelmatig voorkomende problemen die de Scrum aanpak met zich meebrengt. Conclusie: het zit hem in het groepsproces. Het IT-landschap wordt met regelmaat geteisterd door nieuwe hippe acroniemen of methodieken. Voor de softwarewereld en de consultants die daar om een of andere reden omheen cirkelen is het heel erg hip om met Scrum bezig te zijn. The all new way of software development.  Vaak wordt deze methodiek toegepast om apps te ontwikkelen. Net alsof het ontwikkelen van apps echt zóveel anders is als ieder andere softwaretoepassing..


Lees meer
MWC2017 news: BlackBerry KeyOne

In mijn nabije omgeving, ongetwijfeld beïnvloed door de vele BlackBerry projecten die wij hebben gedaan, komt het onderwerp ‘BlackBerry’ uiteraard regelmatig op tafel. Bestaat dat nog? Wat doen ze tegenwoordig? Weet je nog dat toetsenbordje? Dat soort vragen komen dan opborrelen. BlackBerry noemt zich en is tegenwoordig een software en diensten bedrijf. Enterprise Mobility Management techniek zat al als hoofdbestanddeel in de BlackBerry oplossing en deze is al enige tijd terug uitgebreid met compatibiliteit met iOS en Android. Het miniscule aandeel in de smartphone wereld was de aanleiding voor BlackBerry om te stoppen met de fabricage van hardware en dit te.


Lees meer
ViperRAT : Cyberoorlog met het Israëlische leger

Computercriminaliteit komt voort uit diverse motivaties. Je hebt de script kiddies die voor ‘de fun’ iets willen kraken, je hebt ongure types die zich via jouw computer op een oneigenlijke manier willen verrijken en, helemaal bovenop de rots, hebben we de ‘Nation-state actors’. Nation state actors zijn personen/organisaties die het gemunt hebben op de stabiliteit van een land. Denk aan het verstoren van nutsvoorzieningen tot het manipuleren van verkiezingen. Een logisch doelwit is uiteraard de defensieorganisatie van een land. Ook hier zie je dat de smartphone in combinatie met de eindgebruiker een zwakke schakel kan zijn. Een recente ontdekking van.


Lees meer
Less is (vaak) more: MobileIron Homescreen policy

iOS 9.3 en hoger biedt, in combinatie met MobileIron, de mogelijkheid om een standaard indeling van het home-screen naar devices te pushen. Met een MobileIron Homescreen policy bepaal je als organisatie welke apps er getoond worden op welke pagina van het device en welke app er getoond worden in de ‘Dock’. Per pagina op het device kan worden bepaalde welke applicaties en/of webclips er getoond moeten worden en op welke positie of dat bepaalde applicaties in een folder moeten worden geplaatst. Vanuit de Homescreen policy kunnen er ook extra pagina’s en folders worden toegevoegd aan het device. Met behulp van.


Lees meer
Check Point University: nog enkele plekken beschikbaar!

Op dit blog of in andere media heeft u het ongetwijfeld meegekregen: uw mobiele apparaten krijgen steeds meer de aandacht van criminelen. De aanvallen worden steeds geavanceerder dus u dient zich steeds beter te wapenen tegen onraad. Zoals altijd: het begint bij awareness, vandaar dat BLAUD en Check Point een sessie organiseren om u te informeren over de laatste stand van zaken op het vlak van cybercriminaliteit en Mobile Threat Prevention. Donderdagochtend 23 februari Van der Valk hotel Houten Toegang is gratis, voor een lunch wordt gezorgd! Inschrijven is nog steeds mogelijk via deze link! Agenda: 09:30 – 10:00 : Ontvangst en koffie..


Lees meer
Lost and found dankzij MobileIron (en een eerlijke vinder)

Het kan de beste overkomen: in Rotterdam kwam één van de BLAUD collega’s tot de ontdekking dat hij zijn zakelijke smartphone in de trein had laten liggen. Een trein die inmiddels al weer was vertrokken richting Utrecht. Uiteraard is eerst geprobeerd vanaf zijn privé toestel zijn smartphone te bellen in de hoop dat iemand op zou nemen, maar helaas. Dus de eerstvolgende trein richting Utrecht CS genomen. Door het toestel, in samenwerking met de BLAUD Support desk, in MobileIron aan een Privacy-label (met location tracking ingeschakeld) te koppelen, kon een collega op kantoor via de MobileIron console zien dat het toestel inmiddels was gearriveerd.


Lees meer
De Apple iPad viert vandaag zijn 7e verjaardag!

Gefeliciteerd Apple!  Exact 7 jaar terug, op 27 januari 2010, introduceerde Steve Jobs en daarmee Apple de eerste iPad aan het grote publiek. Niet veel later, 3 april 2010 om precies te zijn, lag het apparaat in de winkel. Voor de zakelijke gebruiker, toen nog vaak gekoppeld met de BlackBerry, leverde dit een volledig nieuwe User Experience* als het gaat om Enterprise Mobility*. De iPad heeft er onder andere voor gezorgd dat de Netbooks (weet u het nog, die goedkope kleine laptopjes?) vrijwel volledig van de markt verdwenen.  Ook het aantal laptops is teruggedrongen door de iPad. De iPad initieerde sowieso een.


Lees meer
BLAUD voor al uw App renovaties – Asbestwerkzaamheden app

Het komt voor dat organisaties de bouw van hun apps aan andere partijen dan BLAUD uitbesteden. Dat is jammer maar you can’t win them all en de markt is eigenlijk ook groot genoeg. Toch krijgen alsnog we wel eens, om diverse redenen, de vraag een bestaande app onderhanden te nemen. App renovatie! Dit keer mochten we aan de slag met de Asbestwerkzaamheden app van Inspectie SZW. Deze app richt zich op het inzichtelijk maken van asbestwerkzaamheden in uw omgeving en het signaleren van illegale asbestrenovaties. Met behoud van het bestaande back-end hebben we een volledig nieuwe editie van de app.


Lees meer