Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Blaudie Thierry Lammers

Mensen. Daar doen we het voor. En zij doen het voor ons, want onze mensen maken Blaud het bedrijf dat we zijn: nuchter, specialistisch en vindingrijk. Daarom vinden we het de hoogste tijd om de mensen achter Blaud aan je voor te stellen. Onze Blaudies. We trappen de reeks af met medeoprichter en CEO Thierry Lammers.

Het ontstaan van Blaud

Thierry vormt als medeoprichter samen met Erik en Jesper het managementteam bij Blaud. Maar hoe is Blaud eigenlijk ontstaan? Volgens Thierry gaan we dan ‘way back’, naar de tijd dat mobile data als product werd gelanceerd:

“Bij mijn vorige werkgever e-office, kreeg ik de vrijheid om samen met een paar collega’s de mogelijkheden van mobile data (GPRS) en WAP-telefoons te onderzoeken. Dat begon in 2000 toen het mobiele dataproduct van telecomoperators in Nederland werd gelanceerd.

We begonnen letterlijk te testen met prototype telefoons, een simkaart en een mobiel netwerk van O2. En al vrij snel wisten we het voor elkaar te krijgen om op die telefoon de mailbox en agenda in een browserscherm te tonen. Een hele nieuwe ontwikkeling die in de daaropvolgende jaren resulteerde in uitnodigingen op innovatiebeurzen, een Elite Partnership met BlackBerry en een sterkere focus op mobiele dataoplossingen bij klanten.

Maar ook het ontwikkelen en lanceren van de eerste app in de Nederlandse appstore voor NOS Teletekst, het beheren en beveiligen van smartphones én de oprichting van ons bedrijf in 2007 -dat in 2015 werd omgedoopt tot Blaud- vloeiden daaruit voort.”

Innovatie is key

De wereld van smartphones, tablets, Unified Endpoint Management (waarmee we overigens ook de laptop mee kunnen beheren) én natuurlijk het ontwikkelen van apps heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Wat Thierry daarvan merkt?

“Sowieso het feit dat ik mij al dik 20 jaar mag bezighouden met de producten en materie die ik zo leuk en interessant vind, zegt denk ik al genoeg. De mobiele wereld innoveert namelijk continu. De komst van iOS en Android, de eerste app op de Nederlandse markt, de populariteit van BlackBerry, de teleurstellende lanceringen van Windows Mobile; de snelle opkomst van MacBooks in het bedrijfsleven, we hebben het allemaal meegemaakt, samen met onze klanten. Dat blijft toch heel bijzonder!”

Mobilize Your Enterprise

Het ultieme doel van Blaud is dat iedereen veilig en mobiel kan werken. Hoe we dat aanpakken? Thierry vertelt er het volgende over: “Alle oplossingen die wij leveren moeten ervoor zorgen dat iemand anywhere ter wereld zijn of haar werk kan doen, op ieder type apparaat. Of je dat nu thuis, op kantoor, onderweg of in het buitenland doet. Op je desktop, laptop, tablet of smartphone.

Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat de gebruikers geen training nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Daarom maken we onze oplossingen zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Uiteraard kijken we wel naar een slimme introductie en effectieve adoptie van de oplossingen. Je moet direct goed doen. Het bedienen is één ding, weten waarom je iets gaat/moet bedienen is een heel ander punt.

En gaat iemand uit dienst, dan zorgen we er uiteraard ook voor dat er geen restgegevens op het device blijven staan en dat die data gewaarborgd blijft en niet gaat rondzwerven. Het is niet voor niets onze ambitie om de meest intelligente, werkbare en veilige oplossing te realiseren. Daar doen we alles aan.”

Twee bloedgroepen, één DNA

“Wat Blaud uniek maakt? Ik denk toch wel het feit dat wij twee bloedgroepen bij elkaar hebben gebracht in één bedrijf: Mobile Device Management en innovatieve appontwikkeling. Hierdoor hebben we veel kennis in huis over zowel infrastructuur, security als software development én weten we tot op het bot hoe de techniek werkt. Zo kunnen we net dat stapje extra doen voor de klant of de klant van onze resell partners.”

En dat stapje extra zet Blaud ook graag ook voor haar eigen medewerkers. Thierry: “Onze mensen maken Blaud het bedrijf dat we vandaag de dag zijn. Zij zijn kneiter belangrijk voor ons, dus die waardering willen we onze Blaudies ook teruggeven. Bij ons worden fun en function dan ook altijd aan elkaar gekoppeld.

Doen wij bijvoorbeeld een bedrijfsbrede kwartaalupdate, dan bestaat die niet alleen uit een presentatie met cijfers en de strategie. Dan zoeken we er ook altijd een fun-factor bij, zoals samen blowkarten, naar een escaperoom, een hapje eten of darten op kantoor. Zolang we de interactie maar met elkaar kunnen aangaan, dan maak je ons blij!”

Ben je benieuwd wat wij voor jouw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via hello@blaud.com

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer