Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Bescherm gegevens waar ze zich ook bevinden 

Voor vele organisaties blijft het een flinke uitdaging om door het huidige gecompliceerde landschap van gegevensbeveiliging te navigeren. Zo moeten organisaties vandaag de dag niet alleen e-mails, gedeelde opslag en cloud-apps beveiligen, maar eigenlijk alle apparaten waarop zakelijke gegevens worden geconsulteerd. Nu de gegevensvoetafdruk van de gemiddelde organisatie exponentieel blijft groeien, wordt de situatie alleen maar complexer. Organisaties worstelen met het gefragmenteerd landschap aan oplossingen en gebruiken vaak meerdere tools om te voldoen aan hun behoeften op het gebied van gegevensbeveiliging. Deze aanpak is niet alleen duur, maar bemoeilijkt ook het beheer en de beveiliging van de zakelijke omgeving. Uit de Microsoft Security Index blijkt dat organisaties die meer dan 16 tools gebruiken, te maken krijgen met 2.8 keer meer gegevensbeveiligingsincidenten dan zij die mindertools gebruiken. Een holistische aanpak voor gegevensbeveiliging is dan ook een must. 

Gegevensbeveiliging als essentiële behoefte

Volgens de Microsoft Security Index werd in 2023 maar liefst 74% van de organisaties geconfronteerd met een incident waar zakelijke gegevens bij betrokken waren. De gegevensbeveiligingsrisico’s voor organisaties waren nooit eerder zo groot. Om deze risico’s effectief te beheren en te beperken, moeten organisaties een allesomvattende oplossing voor gegevensbeveiliging implementeren. Microsoft Purview biedt essentiële gegevenscontroles om je gegevens te beheren en beschermen over meerdere data estates heen en verzekert tegelijkertijd compliance.   

Wooden blocks with purple background

Microsoft Purview Information protection– Bescherm je gevoelige bedrijfsgegevens door inzicht te krijgen in welke data gestructureerd en ongestructureerd is en waar je gegevens zich bevinden. Vervolgens kun je je bedrijfsgegevens classificeren en labelen om zo op een consistente wijze controles toe te passen. 

Microsoft Purview Data Loss Prevention– Deze oplossing biedt controles om het verlies of onbevoegd gebruik van gegevens te voorkomen. Denk hierbij aan delen van gegevens zonder toestemming. 

Microsoft Purview Insider Risk Management– Deze tool biedt context en gebruikt ingebouwde, gebruiksklare modellen voor machine learning om de meest kritieke beveiligingsrisico’s op te sporen en te beperken. De oplossing correleert verschillende signalen om potentieel kwaadaardige of onopzettelijke insiderrisico’s te identificeren. Tot deze risico’s behoren IP-diefstal, datalekken en veiligheidsinbreuken. 

Adaptive Protection voor automatische beveiliging van DLP

In de modern werkplek zijn de risico’s voor gegevensbeveiliging dynamisch. Het soort inhoud verandert, net zoals de mensen die met de data omgaan én wat ze ermee doen. Kortom, gegevensbeveiliging wordt steeds complexer.  

Eerder gedefinieerde statische beleidsregels werken niet meer. Organisaties die dergelijke beveiligingsaanpak aanwenden, lopen het risico dat er, of helemaal geen actie wordt ondernomen, of dat gegevens zo goed beschermd zijn dat de gebruikerservaring aan banden wordt gelegd.  

lady working on desk

De overstap naar een adaptieve beschermingsoplossing, zoals Microsoft Purview, helpt organisaties om deze uitdagingen te tackelen door beveiligingsrisico’s dynamisch te benaderen. Met Adaptive Protection worden de meest kritieke risico’s – voor zowel inhoud als gebruikers -continu opgespoord en ingeperkt door de ingebouwde indicatoren en machine learning-modellen. Adaptive Protection stelt organisaties in staat om een beter inzicht te krijgen in hun beveiligingsrisico’s door gebruik te maken van Insider Risk Management om de gebruikerscontext te begrijpen en inzicht te krijgen in hoe gegevens worden gebruikt. Vervolgens past Adaptive Protection, op basis van de gedetecteerde risico’s, automatisch het juiste niveau van risicobeperkende controles toe. Wanneer het risiconiveau van de gebruiker verandert, wordt de controle bijgesteld. Hierdoor verlaagt Adaptive Protection niet alleen de werkdruk van beveiligingsteams, maar maakt het Data Loss Prevention (DLP) ook effectiever door het beleid continu te optimaliseren. 

Transformeer vandaag nog de manier waarop je gegevens worden geclassificeerd en gecategoriseerd

Om organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van een stappenplan voor de implementatie van gegevensclassificatie met Microsoft Purview, heeft Blaud de Data Classification Readiness Assessment ontwikkeld. We gebruiken een geavanceerde classificatietool, in combinatie met onze bewezen workshopmethodologie, om klanten te voorzien van alle fundamentele bouwstenen voor de implementatie van een gestructureerd gegevensclassificatieprogramma.  

Wat is inbegrepen?

  • Een overzicht van de gegevens die zich in de cloud bevinden en waar deze gegevens zich bevinden.  
  • Een schets van hoe je data vloeit tussen gebruikers, contactpersonen en organisaties.  
  • Een gedocumenteerde reeks aan voorwaarden voor je Data Classification Program, gebaseerd op een workshop onder leiding van onze deskundige data securityconsultants.  
  • Een stappenplan met aanbevelingen voor de implementatie van dataclassificatie, steunend op Microsoft Sensitivity labels.  

Contacteer ons

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over en de pricing van onze Data Classification Readiness Assessment. 

Content afkomstig van Microsoft

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer