Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

AI-diensten

Artificiële intelligentie (AI) is één van de grootste technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren en valt haast niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Sterker nog, Gartner voorspelt dat tegen 2026 80% van de organisaties gebruik zal hebben gemaakt van generatieve artificiële intelligentie.1.

Organisaties die generatieve AI inzetten, genieten van voordelen als een verhoogde productiviteit en een verbeterde klantervaring. Desondanks de vele voordelen, brengt de implementatie van generatieve AI ook enkele ernstige cyberbeveiligingsrisico’s met zich mee. 

hand of a robot on purple background

Voordelen van AI

Het tijdperk van AI is aangebroken. Organisaties zijn erg gedreven om generatieve AI te implementeren en de voordelen ervan te ervaren. Denk hierbij aan:

 • Verhoogde productiviteit
 • Verbeterde besluitvorming
 • Toegenomen efficiëntie
 • Gepersonaliseerde klantenservice en -ervaring
 • Voorkomen van menselijke fouten
 • Lagere operationele kosten

Uitdagingen van AI

AI belooft veel goeds voor het bedrijfsleven. Toch brengt de implementatie ervan ook aanzienlijke risico’s met zich mee, waaronder:

 • Verhoogd risico op identiteitsdiefstal
 • Grotere kans op het uitlekken van gevoelige bedrijfsgegevens
 • Slechte beveiliging in de geïmplementeerde AI-toepassing(en)
 • Misbruik van AI
 • Privacy inbreuken

Bereid je organisatie voor op AI

AI-tools zoals Microsoft Copilot beschikken over uitstekende mogelijkheden om de gegevens binnen je Microsoft-omgeving te raadplegen, in kaart te brengen en te analyseren.

Toch kan het inzetten van AI-tools in een onbeheerde omgeving grote gevolgen hebben voor de cyberveiligheid van je organisatie. Werknemers kunnen zo bijvoorbeeld toegang krijgen tot gevoelige bedrijfsgegevens die niet voor hun ogen bestemd zijn, wat op zijn beurt de kans verhoogt dat deze gegevens de vertrouwde bedrijfsomgeving verlaten. 

Data Governance is nodig om AI succesvol te implementeren. Desalniettemin is de effectuering van Data Governance een complex proces. Als één van de weinige Microsoft Security Service Providers in de Nederlandse markt beschikt Blaud over de expertise om een Data Governance Roadmap uit te stippelen en je algehele gegevensbestand in kaart te brengen en te classificeren. Expertise die verder onderstreept wordt door onze Microsoft Advanced Specialisation in Information Protection and Governance. Dankzij onze gefaseerde aanpak kun je AI met een gerust hart inzetten in je organisatie.  

Ons AI-consultancyproces

We zijn één van de weinige Microsoft Security Services-bedrijven met een Microsoft Advanced Specialisation in Information Protection & Governance. We hanteren een stapsgewijze aanpak om je data klaar te stomen voor de implementatie van AI:

1 | Definiëren van je datastrategie en -doelen

2 | Opstellen van een structuur voor de verdeling van de rollen en verantwoordelijkheden

3 | Ontwikkelen van een framework en beleid

4 | Implementeren van tools en technologieën

5 | Inschakelen van de gekozen AI-tool

6 | Bewaken en evalueren van je Data Governance strategie

Inzicht in AI-tools

Het aantal AI-tools neemt snel toe. Toch zijn niet alle AI-applicaties even geschikt voor zakelijk gebruik. Dit omdat ze gevoelige bedrijfsgegevens onvoldoende beschermen. Uitstippelen welke AI-tools voldoen aan de beveiligingsvereisten van je organisatie is cruciaal bij het succesvol omarmen van generatieve AI. 

Blaud heeft jarenlange expertise in en ervaring met het ontwikkelen en beheren van applicaties. Wij kunnen je helpen bepalen welke AI-toepassingen in jouw bedrijfsomgeving kunnen worden gebruikt en kunnen je ondersteunen bij het beheren van de toegang tot deze applicaties. 

Ontdek meer in Governance, Risico, Naleving and Advisering :

Contacteer ons

Klaar om AI te omarmen? Neem vrijblijvend contact op met onze beveiligingsexperts voor meer informatie over het veilig implementeren van generatieve AI in jouw organisatie via onderstaand formulier:

Wat is AI-consultancy?

AI-consultancy is het samenwerken met consultants om te onderzoeken wat AI voor de bedrijfsprocessen van een organisatie kan betekenen.

Hoe kan AI ingezet worden in het bedrijfsleven?

Het besparen van tijd en middelen wordt gezien als één van de belangrijkste voordelen van het zakelijk gebruik van AI. Processen die in het verleden handmatig werden uitgevoerd, kunnen nu (deels) geautomatiseerd worden.

 1. Gartner Says More Than 80% of Enterprises Will Have Used Generative AI APIs or Deployed Generative AI-Enabled Applications by 2026 ↩︎

Resources

Icoon Over Ons

Blogs

AI voor zakelijk gebruik: Wat zijn de risico’s? 

Deze blog biedt een diepgaande analyse op vijf risico’s die hand in hand gaan met de adoptie van AI in een zakelijke context.

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Hoe AI je beveiligingsstrategie kan aanscherpen 

De synergie tussen cyberbeveiliging en AI en hoe LLMs IT-teams helpen om kritieke aspecten van hun beveiligingsactiviteiten te automatiseren.

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Risico’s in de supply chain beperken met behulp van AI 

In this blog we delve into the use of emerging technologies in Artificial Intelligence to transform your security systems.

Lees Meer